|
Post by carver on Aug 23, 2024 20:33:39 GMT 1
Pozdrav svima iz prevrućeg Osijeka od Bruna ! Kolega s drugog foruma mi je dao link na ovaj forum koji je zamijenio, ili bi trebao zamijeniti nekadašnji Glazbeni forum. Nego, prijeđimo na stvar: Zanima me koje su veličine u milimetrima tri imbusa koja se dobiju s električnim gitarama ? Je li najmanji 1,5 mm ili ? Kupio bih ta tri s drškom jer mi je nekako prirodnije šarafati, nego s onim malim govancima. Osim toga, pravim mali kućni studio i nakon dugogodišnjega "aktivnoga" nesviranja nakupovao ja opreme pa i Ibanez Rg 420 ex.. Kada sam podešavao oktave na gitari, pretegao sam onim najmanjim imbusom nekoliko puta najmanji vijak i tako se zglodao da ga više ne mogu odvrnuti. Ima li gdje nabaviti taj šarafčić ? Ako ne, kupit ću na ali Expresu čitav tremolo aka flojd za 16 € isti Ibanezov, majke mi. (ima sve potrebne dijelove, federe zatezače, sve). Izgleda da ni ovaj Ibanezov nije ekstra klasa, (mekan materijal, mislim da je Ibanezov Edge III) jer neće ljudi stavljati tremolo aka flojd od 200€ na gitaru koja košta 550 € E, na E6, žica na tonu fis zuji dok F i G ne zuje , po hrvatski buzz (sad ću trebati i majstora) Da, ima gitara tu kopiju flojda (budala, ja to kupio, a nisam nikoga konzultirao )glupi ex basist)) i ubilo me to podešavanje dok nisam na webu pročitao da se mora nešto podmetnuti pod tremolo dok se stavljaju i štimaju žice... Najbitnije od svega što sam nalupetao je, koja je debljina ta tri imbusa. Je li najtanji 1.5 mm ili 2 mm ? Ako je najtanji 1.5 onda bi OVO bilo Ok ?
|
|
|
Post by carver on Aug 23, 2024 20:55:30 GMT 1
Sad sam vidio ovo na jednom tremolu 3 x imbus ključa (2,0/2,5/3,0 mm) Znači, nije 1.5
|
|
|
Post by adslammer on Aug 26, 2024 15:20:10 GMT 1
pa zašto ne izmjeriš točno koji ti treba, bilo sa šublerom ili ravnalom ili metrom. Tako si najsigurniji što ti treba.
|
|
|
Post by carver on Sept 5, 2024 13:29:59 GMT 1
Ma tko će to mjeriti kad je tako malecko.. a treba imati šubler, ravnalom teško.
Naručio s alibabe. To su najmanji imbus šarafi na svakoj el. gitari. Oni kojima podižeš ili spuštaš visinu žica na mostu, tremolu, kako hoćeš.
|
|
frus
Moderator
|
Post by frus on Sept 6, 2024 12:28:07 GMT 1
a nije ti uvijek isto, neke gitare imaju imperijalne mjere (americke vecinom), neke metricke
|
|
|
Post by adslammer on Sept 7, 2024 21:34:02 GMT 1
Imperijalne uglavnom dolaze na američkim gitarama i dijelovima, na svemu drugome više manje su metričke.
|
|