Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on May 10, 2024 14:11:14 GMT 1
Klasična glazba je naziv za vrstu glazbe koja potječe iz razdoblja klasicizma. To je pojam koji označava vrstu glazbe u kojoj se svira klasičnim instrumentima (gitara, klavir, klarinet, violina itd.). Velikani klasične glazbe su Mozart, Beethoven, Haydn i ostali... poslušajte...
|
|
|
Post by beerman on May 10, 2024 15:31:40 GMT 1
Možda nekima nikad nije palo na pamet na električnoj gitari svirati klasičnu glazbu. Ja sam probao i sasvim dobro zvuči, normalno, ovisi koliko se izvježbaš i koliko se potrudiš da to bude što profinjenije. Najdraža mi je Air on g string, ali i Turkish march, Für elise...
|
|
|
Post by motorizer on May 10, 2024 16:20:43 GMT 1
kako ne, masu ljudi to radi, to je najbolje od dva svijeta, pogotovo kada je klasik au hard-rock ili metal verziji. ja sam svojevremeno pokušavao Vivaldija Summer Presto, ali nisam uspio. onda sam pokušao nešto laganije, a to je bila punkerska obrada Toccate od Bacha u izvedbi Toy Dollsa. inače Rudi, odlična tema moj favorit klasike je
|
|
|
Post by beerman on May 10, 2024 16:46:47 GMT 1
evo jedan, vjerojatno ne najbolji primjer za Air on g string, ali je među mojim omiljenim
|
|
Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on May 10, 2024 18:24:38 GMT 1
Interesantan je pristup klasičnoj muzici napravio Jeff Lynne sa Elictric Light Orchestra, uvevši klasične gudače u pravu rock'n'roll avanturu. Ništa bez Bethovena!!!!
|
|
|
Post by motorizer on May 15, 2024 12:34:00 GMT 1
|
|