|
Post by Kapetan on May 1, 2024 10:39:48 GMT 1
Dragi prijatelji, dragi Forumaši, Sretan 1. Maj, padaj silo i nepravdo!
|
|
|
Post by beerman on May 2, 2024 10:25:26 GMT 1
Svira li netko nešto jutros? Ja se malo zabavljam s Mariage d'amour
|
|
|
Post by motorizer on May 2, 2024 13:23:31 GMT 1
nisam jutros jer sam na poslu, ali sinoć sam malo brljavio i improvizirao uz ovo... izvrstan i lagani rokić
|
|
|
Post by adslammer on May 7, 2024 14:09:35 GMT 1
Bome sam i ja udarao po takvoj vrsti gitare za vikend, trebalo poravnati zemlju u dvorištu nakon kopanja pa malo kositi pa grabljati, ima uvijek nekog posla...
|
|
|
Post by motorizer on May 9, 2024 9:26:50 GMT 1
nego Kapetane, nisam te odavno pitao, sviraš li šta, jel sluša gitara?
|
|
|
Post by Kapetan on May 9, 2024 10:37:45 GMT 1
Hvala na pitanju, svira se nešto, no ti znaš da Kapetan radi i druge stvari, audio i video produkciju, da budem iskren, slabo u zadnje vrijeme. Ali, bi'će. Evo sad radim jednu autorsku stvar, znači komplet audio, ali i video, naravno. Ima tu dosta posla da bi to sve bilo kako treba, još kad se toga hvatam svakih par dana kao ja, da izvinete.
|
|
|
Post by beerman on May 9, 2024 12:34:29 GMT 1
Ja mislim da Kapetan više ne svira gitaru, uopće se ne miješa u te teme, samo mashupira
|
|
|
Post by motorizer on May 9, 2024 12:54:19 GMT 1
sad je vrijeme godine kad je Kapetanov grad okupirale strankinje, pa zato on nema vremena za sviranje al neka "mashupira", kad se izvježba onda će postati službeni forumski producent za naše snimke gitara
|
|
|
Post by beerman on May 9, 2024 13:52:45 GMT 1
Točno tako. Imamo čovjeka za te stvari
|
|
|
Post by beerman on May 29, 2024 11:39:51 GMT 1
ako netko ima tablature za Nedjelju od Vuce može stavit jer koliko vidim nema na YT.
oni dijelovi koji su kao neki riff sam pohvatao, ali ono dalje što je pozadina za vokal mi je malo nejasno
|
|
|
Post by motorizer on May 29, 2024 11:54:41 GMT 1
nemam tablature, ali sam pronašao akorde u slučaju da mogu koristiti
Gm Cm Gm Kaput mi trosan, srce mi vosak - rastopilo se. Cm Ti si ga duso, svojim zvala, B Cm D ti si mu draga, pripadala, Gm jednom se davno zaklela.
Nedjelje ove krenulo lose, rekla si - zbogom. Htjela bi nesto jos da kazes, zar i na kraju da me lazes, bjezi zlato, od mene.
REF:
B F B F Ostavi me, ostavi me, samo idi i pusti me, D# F B teska mi je nedjelja. D# F B Gm Nemam sesir da ti mahnem, nemam zraka da udahnem, F B malo da se odmorim.
D# F Nit za ljubav, nit za srecu, B Gm bez tebe se borit necu. F D# Eeee, nedjelja, nedjelja - F B zivot mi ukrala...
|
|
|
Post by beerman on May 29, 2024 12:50:59 GMT 1
Hvala! Iako ne znam jel se ovi akordi upotrebljavaju kad sviraš original pjesmu, zato sam baš htio tablature. Ok, dobro je i ovo ako nema drugog materijala
|
|
|
Post by motorizer on May 29, 2024 15:00:27 GMT 1
evo poslušao sam tu pjesmu na brzinu, nisam uopće znao o čemu se radi... mislim da bi te akorde mogao odvirati kao powerchordove na električnoj i da bi to bilo to. ritam pogodiš otprilike. powerchordove također možeš iskoristiti i kao osnovu za poneki fill ili riff koji se čuju u pjesmi.
kada nešto zeliš skidati po sluhu ako već nema tablatura, možeš učitati taj mp3 u neki audio software (npr. Audacity koji je besplatan), i tada pjesmi smanjiti tempo (ne brzinu, nego baš tempo). tako će se pjesma usporiti ali će ostati u istom tonalitetu, pa će ti lakše biti čuti ono što te zanima i što želiš skinuti. ako smanjiš brzinu, tada se mijenaj i tonalitet, a to ne valja.
|
|
|
Post by beerman on May 29, 2024 16:37:41 GMT 1
Može se to skinuti i na sluh samo treba malo pažljivije slušati, nije to tako zahtjevna pjesma, ali lakše je kad imaš gotove upute.
|
|
|
Post by motorizer on May 29, 2024 17:03:39 GMT 1
inače nisam nikada slušao Vucu, ali ima jedna njegova stvar iz vremena Živog Blata koja mi je ludilo i koju sam skinuo na sluh, sa time da bi solo uvijek improvizirao:
|
|