Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on Jun 17, 2024 11:09:02 GMT 1
White Lion - Radar Love - live Bang Your Head Festival 2005
|
|
Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on Jun 19, 2024 9:46:48 GMT 1
|
|
|
Post by beerman on Jun 19, 2024 10:54:20 GMT 1
Trenutno slušam, a i mučim se s ovim. Već sam prije to djelomično savladao pa sam neko vrijeme odustao, sad opet nadograđujem. Jel netko ovdje to svira onako kako treba. Možda ti Rudi? Nema nikog tu osim tebe i mene pa se jedino tebi mogu obratiti
|
|
|
Post by adslammer on Jun 20, 2024 13:09:54 GMT 1
Baš jučer u uredu kolega uči svirati pa sam se ja uspio prisjetiti cijelog prvog sola kojeg sam davno naučio svirati. Drugi nisam ni pokušao jer znam da bi mi trebalo dosta truda
|
|
|
Post by beerman on Jun 20, 2024 14:53:42 GMT 1
Baš jučer u uredu kolega uči svirati pa sam se ja uspio prisjetiti cijelog prvog sola kojeg sam davno naučio svirati. Drugi nisam ni pokušao jer znam da bi mi trebalo dosta truda Ako misliš na Sultans of swing, pa i nije tako teško to naučiti. Meni je malo problem jer nisam tako spretan kao netko tko je profesionalac, ali sve u svemu, radi se o nekoliko akorda, ritam i tih nekoliko dijelova koji su svaki različiti, to je zapravo najveća gnjavaža da ih sve popamtiš i znaš redoslijed
|
|
|
Post by gajba on Jun 20, 2024 16:46:04 GMT 1
Baš jučer u uredu kolega uči svirati pa sam se ja uspio prisjetiti cijelog prvog sola kojeg sam davno naučio svirati. Drugi nisam ni pokušao jer znam da bi mi trebalo dosta truda Ako misliš na Sultans of swing, pa i nije tako teško to naučiti. Meni je malo problem jer nisam tako spretan kao netko tko je profesionalac, ali sve u svemu, radi se o nekoliko akorda, ritam i tih nekoliko dijelova koji su svaki različiti, to je zapravo najveća gnjavaža da ih sve popamtiš i znaš redoslijed Pa nije teška stvar,jedino je problem fingerstyle,ja sam to sa trzalicom nekad svirao😁Ali meni jedna od najdražih pjesama,baš ću si i ja dati truda da se malo podsjetim.
|
|
|
Post by beerman on Jun 20, 2024 17:05:04 GMT 1
Ja isto to sviram s trzalicom jer duge nokte nemam pa mi je teško zahvaćati žice. Sa trzalicom ne možeš baš sve odsvirati u originalu, ali koga briga, improviziraš na svoj način, zvuči približno isto. Ovaj video koji sam stavio ti je možda najbolji kao lekcija, iako ih ima nekoliko na YT. Od svega mi je bilo najlakše naučiti onu glavnu solo dionicu jer je prilično jednostavna, a za sve ostalo treba malo više truda. U originalu oni to sviraju na dvije gitare tako da svaka odrađuje svoje, a kad sviraš na jednoj moraš to sve nekako sjediniti
|
|
|
Post by adslammer on Jun 21, 2024 8:06:22 GMT 1
Pjesmu nije teško svirati ako ćeš naučiti da zvuči nalik tome kako Mark svira, ali da se svira skoro pa isto kao što on svira, za to treba vremena. Ja sam konkretno komentirao sola 1 i 2. Ritam pjesme i akorde iskreno nisam nikad ni zaboravio, sad sve lickove ne odsviram, ali super mi je bilo da sam u 5 min se prisjetio cijelog 1. sola. i to iz memorije i malo nabadanja tonova koji fale
|
|
|
Post by gstaraz on Jun 28, 2024 18:30:59 GMT 1
|
|
|
Post by motorizer on Jul 4, 2024 11:25:52 GMT 1
|
|
Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on Jul 24, 2024 12:24:50 GMT 1
S nadolazećeg albuma 'My Years With UFO' (izlazi 20. rujna 2024.)
Sviranje Michaela Schenkera u britanskom hard rock sastavu UFO tijekom 1970-ih ostaje jedno od najslavnijih razdoblja u analima rocka. Tijekom tih godina, UFO je snimio albume 'Phenomenon', 'Force It', 'No Heavy Petting', 'Lights Out', 'Obsession', te prvi live album 'Strangers in the Night'.
Sada, 2024., Michael Schenker će proslaviti te dane slave svojim novim albumom "My Years with UFO" zajedno s današnjom rock glazbeniocima. Novi album obilježava 50. godišnjicu Schenkerove ere s UFO-om, koja se proteže od 1972. do 1978. godine.
'My Years with UFO' predstavlja 11 najvećih hitova UFO-a iz ovog doba s impresivnom postavom gostujućih zvijezda. Schenkeru se na ovom putovanju pridružuju Derek Sherinian na klavijaturama, Brian Tichy na bubnjevima i Barry Sparks na basu. Popis gostujućih umjetnika uključuje Axl Rose, Slash, Kai Hansen, Roger Glover, Joey Tempest, Biff Byford, Jeff Scott Soto, John Norum, Dee Snider, Joel Hoekstra, Joe Lynn Turner, Carmine Appice, Adrian Vandenberg, Michael Voss, Stephen Pearcy i Erik Grönwall.
Novi singl 'Rock Bottom' feat. Kai Hansen (Gamma Ray, Helloween) utire put onome što obećava da će biti jedan od najuzbudljivijih rock albuma 2024.
|
|
|
Post by motorizer on Jul 25, 2024 22:11:46 GMT 1
|
|
|
Post by afrofeet on Aug 22, 2024 13:15:33 GMT 1
|
|
Rudi
Moderator