Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on Jun 25, 2024 8:45:35 GMT 1
24. lipnja bio bi 80. rođendan legendarnog engleskog gitarista Jeffa Becka. Becku, koji je neočekivano preminuo u siječnju 2023. nakon kratkog slučaja bakterijskog meningitisa, Gibson odaje počast na njegov 80. rođendan najavom “Yardburst” Les Paul™ Standard iz 1959. godine od Gibson Customa. Samo 130 ovih gitara proizvedeno je za ovu ograničenu seriju, vezanu uz Gibsonovu 130. obljetnicu. "Jeff je bio silno ponosan što posjeduje original ove gitare", kaže Sandra Beck. "Bio je svjestan i u potpunosti podržavao nevjerojatan posao i ljubav koju je Gibson Custom pružio da stvori ovaj instrument i nadao se da će ova gitara pružiti sate zadovoljstva onima koji je sviraju." "Jeff je bio pionir, heroj gitare među našim herojima gitare i divili su mu se njegovi suvremenici", dodao je izvršni direktor Gibsona Cesar Gueikian. “Jeff je odigrao ključnu ulogu u kulturnom značaju Gibson Les Paula na početku svoje karijere tijekom ere Yardbursta. Kao što je na Jeffa utjecao Les Paul, on je utjecao na mnoge kultne glazbenike da stvaraju svoju umjetnost s Gibson Les Paulom. Ponosni smo što možemo odati počast Jeffu.” Solo u Purple Rain počinje na 3:45
|
|
|
Post by gajba on Jun 26, 2024 12:01:07 GMT 1
|
|
|
Post by gstaraz on Jun 28, 2024 18:28:58 GMT 1
...hmm nije li tu riječ o specifičnoj gitari ?!? ... malo ste me zatekli moram priznati :P
|
|
|
Post by beerman on Jun 28, 2024 19:38:43 GMT 1
...hmm nije li tu riječ o specifičnoj gitari ?!? ... malo ste me zatekli moram priznati :P ovako ja sviram kad sam pijan i proklinjem sam sebe jer mi ništa ne ide od ruke...i pitam se jel ja uopće išta znam svirati
|
|
|
Post by gstaraz on Jun 28, 2024 23:51:17 GMT 1
hahaahahah.. definitivno pitanje koje bi svaki "gitarista" trebao svako toliko sebe upitati al nerviranje i proklinjanje stvarno nema smisla ako ti o svirci život ne ovisi... ipak je sve to samo jedna lijepa zabava za večinu.
|
|
|
Post by beerman on Jun 29, 2024 10:54:46 GMT 1
hahaahahah.. definitivno pitanje koje bi svaki "gitarista" trebao svako toliko sebe upitati al nerviranje i proklinjanje stvarno nema smisla ako ti o svirci život ne ovisi... ipak je sve to samo jedna lijepa zabava za večinu. dobro, ovo 'proklinjanje' je preteška riječ, ako se shvati doslovno ... uglavnom, kad se malo popije, pa ako i ne, ali ako glava nije spremna za sviranje jer su misli zaokupljene nečim, nekako imam osjećaj da idem u rikverc, a ne naprijed ... to je valjda zato jer je sve to stečeno znanje i iskustvo neuredno posloženo pa neki put kao da kopam po vreći punoj svega i svačega, a teško pronalazim ono što mi treba
|
|