|
Post by motorizer on May 7, 2024 16:44:31 GMT 1
u načelu su ok. nisu za high gain, ali to mi više nije ni namjera sa ovom gitarom, više all-round, malo rokića, malo bluesa. međutim, ostat će mi nešto dobrih pickupa pa mi ih je žao prodavati, a nove gitare neću (ne smijem ) nabavljati. onda sam planirao njih ubacit u ovu Yamahicu ili već neku drugu kombinaciju. na LP-u sam imao Q-pickups kopiju SD '59 na necku i SD JB na bridgeu. međutim sam nabavio SD Phat Cat za neck, i sada se mislim ili nabavit SD Phat Cat za bridge ili dati Q-pickups da mi napravi kopiju. u tom slučaju '59 i JB bi išli na ovog RGX-a. na drugom RGX-u imam EMG 60/81, a onaj ispilani Cort će imati samo SD Dimebuckera na bridgeu. ili možda skoroz treća kombinacija , pa da stavim EMG-ove na Corta, 59/JB na RGX 520, a ovog RGX-a ostavit sa ovim pickupima i samo prodati Dimebuckera. da, crvena će ići definitivno, i lijepo će joj stajati u kombinaciji sa crnim. tada mi je zelena bila odlična ideja, ali sada mi nije jasno zašto sam nju izabrao kad je mogla bit crvena
|
|
|
Pickupi
May 8, 2024 10:27:09 GMT 1
via mobile
Post by strat04 on May 8, 2024 10:27:09 GMT 1
JB je najćudljiviji Pickup na svijetu po mom iskustvu. Imao sam ga u gomili gitara (baš isti Pickup) i imao je sve krajnosti. Negdje je drečao da to nije bilo slušljivo a negdje je imao telefonske srednje dok je na nekim gitarama bio debel kao npr. Tone Zone. Sad se skrasio na Fender Playeru jer na njemu napokon ima onaj fini fluidni nazalni zvuk kakav i očekujem od tih malo oštrijih Pickupa. Uglavnom, treba ga seliti i isprobavati jer stvarno zna ludovati. Može ga se malo primiriti u visokima sa 250K potom ali onda generalna slika nije baš neka sreća, barem za mene.
|
|
|
Post by motorizer on May 8, 2024 12:25:39 GMT 1
JB-a u kombinaciji sa '59-kom bi mogao isprobati onda u više različitih gitara - u mahagonij (ispilanog) supestrat Corta, joha RGX 520, ili RGX A2 koji ima tu neku čudnu sendvič kombinaciju drva sa tvrdom gredom u sredini. mogao bi ostati i u mahago(v)nij-javor kombinaciji kineskog LP-a, iako ću kako sada stvari stoje u njega ipak ubaciti P-90 Phat Cat koji je veličine standardnog humbuckera na bridge kada je već i na vratu. to mi je zanimljiv pickup, drugačiji od humbuckera, Alnico2, nekako čišći i "pjevniji". i bolje je da imam ponešto različitih pickupa, a ne samo humbuckere.
|
|
|
Post by adslammer on May 8, 2024 14:56:47 GMT 1
JB-a sam također imao u raznim gitarama i mogu reći da se drugačije ponašao svugdje. Ono što mu je uvijek karakteristično da bude midlast, sad je samo pitanje koliko puno ima visokih odnosno niskih frekvi i njihov omjer. Generalno bih rekao da za lipu nije, u johi je onako, meni nije generalno legao, a u mahagonij/maple tijelima uglavnom bude dobar za taj sound koji od njega možeš očekivati. No također dva različita JB pickupa se mogu ponašati drugačije, ovisi kad je proizveden i kako. '59 gdje god da staviš je vintage pickup s manje midla u odnosu na niske i visoke frekve što se od njega i očekuje. Meni se recimo SH-11 Custom Custom pokazao super kao pickup između klasičnog otvorenog pafa (s dosta dubokih i visokih frekvi) i JB-a koji je in your face s midlom. Nije bio toliko dobar na johi, ali na mahagonij/maple je super. Za žesticu ako ne treba više definicije bolje ostati na JB-u.
|
|
|
Pickupi
May 10, 2024 14:40:47 GMT 1
Post by motorizer on May 10, 2024 14:40:47 GMT 1
stigao mi pickup iz Fender Jassmaster Classic Player sa premotavanja od Q-pickups (moja preporuka za premotavanje i izradu custom pickupa ili kopija postojećih). veoma čudan pickup, izgleda kao P-90, ali tu u stvari uopće nije. ovaj je vintage specifikacija, 7.6 kOhm, a u gitari je tvornički spojen na 1 Mohm potove, što podrazumijeva masu visokih. ono što ne kontam je zašto tvornički na bridge pickupu nema pločice koja ide preko magneta, dok je na neck pickupu ima. provjerio sam na netu, i to je slučaj i kod još nekih Classic Player Jazzmaster pickupa koji su se prodavali na Reverbu. uvako se magneti mogu jednostavno odvojiti od pickupa.
|
|
|
Pickupi
May 12, 2024 13:07:32 GMT 1
via mobile
Post by strat04 on May 12, 2024 13:07:32 GMT 1
JB-a u kombinaciji sa '59-kom bi mogao isprobati onda u više različitih gitara - u mahagonij (ispilanog) supestrat Corta, joha RGX 520, ili RGX A2 koji ima tu neku čudnu sendvič kombinaciju drva sa tvrdom gredom u sredini. mogao bi ostati i u mahago(v)nij-javor kombinaciji kineskog LP-a, iako ću kako sada stvari stoje u njega ipak ubaciti P-90 Phat Cat koji je veličine standardnog humbuckera na bridge kada je već i na vratu. to mi je zanimljiv pickup, drugačiji od humbuckera, Alnico2, nekako čišći i "pjevniji". i bolje je da imam ponešto različitih pickupa, a ne samo humbuckere. '59 ok ali ako je gitara sa 24 praga. Sve ostalo ide Jazz.
|
|
|
Pickupi
May 13, 2024 10:02:22 GMT 1
Post by motorizer on May 13, 2024 10:02:22 GMT 1
RGX 520 i Cort su sa 24 praga. može li malo više info-a, ne znam ništa o tome?
|
|
|
Pickupi
May 14, 2024 15:07:20 GMT 1
Post by adslammer on May 14, 2024 15:07:20 GMT 1
Strat to vjerojatno kaže jer je '59 tamniji pickup pa na necku zna biti malo boomy na gitari s 22 praga jer je dalje od bridgea, ali meni i takav je bolji od jazza koji mi je uvijek nekako pregenerično zvučao dok '59 ima taj neki svoj karakter koji mi se sviđa te dakako, da ga se namjestiti i na gitari s 22 praga samo se još više zatilta u koristi treble strane i bude dobar
|
|
|
Pickupi
May 15, 2024 12:16:07 GMT 1
Post by motorizer on May 15, 2024 12:16:07 GMT 1
hvala na pojašnjenju, nisam nikada do sada razmišljao i o tom aspektu...
|
|
|
Pickupi
May 15, 2024 12:26:37 GMT 1
Post by adslammer on May 15, 2024 12:26:37 GMT 1
To samo bolesnici koji žele od opreme izvući najbolji setup, a i ti si taj
|
|